Mijn onmisbare reisitems

Mij kan je altijd verleiden met een reisje. Naar de andere kant van de wereld of gewoon een paar dagjes dichtbij? Mijn koffer is in no time gepakt! Ik heb na al die reizen en weekendjes weg een vlotte inpakroutine. Ik weet precies welke items ik graag meeneem en welke overbodig zijn en ik dus beter thuis laat.

Welke reisitems zijn onmisbaar?

Ik reis graag licht. Enkel een handbagagekoffertje moet volstaan. En toch zijn er reisitems die zelfs voor een minimalist onmisbaar zijn:

Bite Away

Ik ben een vredelievende mens. Ik ga het woordje ‘haten’ niet snel in de mond nemen. Opvoeding enzo. Maar in de context van het gezoem van muggen en muggenbeten die jeuken kan ik niet anders: ik haat het!

Vorige zomer liep ik in Spanje echt de muren op: overal gigantisch grote jeukende muggenbeten van die tijgermuggen. Mijn gewone anti-jeukstick die anders echt prima is, hielp niet :( Duitse toeristen gaven me hun Bite Away. Ok, ’t is een beetje griezelig de eerste keer want je gaat eigenlijk lokaal de huid verwarmen tot 50 graden (om de stof die de jeuk veroorzaakt te neutraliseren) maar het werkt echt!

Ja, ik ben fan en neem het ding voortaan elke keer mee! (En neen, het is nog iets anders dan zo’n click away of consoorten.)

Steampod

Sinds ik deze handige stijltang leerde kennen, kan ik niet meer zonder! Zeker op een blogtrip gaat de steampod mee. Want mijn haar moet toch een beetje goed liggen op de foto’s hé ;-)

Op duik- en kampeervakanties laat ik de Steampod thuis maar op citytrip en op business trip is het één van de eerste dingen die ik in mijn koffer steek. Desnoods laat ik er zelfs een paar schoenen voor thuis. En dat wil al heel wat zeggen!

Wereldreisstekker

Bij uitstek het beste goodie bag cadeautje ooit! Een adapter zodat ik mijn elektrische toestellen over heel de wereld kan pluggen. En geen gedoe of getwijfel over welke je moet meenemen want de verschillende plugs passen gewoon allemaal netjes in elkaar. Handig!

Uiteraard neem ik dit gadget alleen mee bij overzeese vluchten/reizen.

Powerbank

Een must voor elke blogger die er graag op uitrekt. Een must voor iedereen die zich geen leven zonder smartphone kan voorstellen. En een mooie tweede plaats, na de wereldreisstekker, als handigste goodie bag cadeautje ever.

Ik kocht mijn eerste Powerbank in Decathlon. Ondertussen verzamelde ik al een hele collectie. Powerbanks zijn de nieuwe reclamebalpennen, zeg dat ik het gezegd heb!

In elke tas steekt dus een powerbank én het bijpassende kabeltje. Ja, dat kabeltje is een belangrijke… Ik spreek uit ervaring. En je moet die powerbanks natuurlijk ook tijdig opladen. Maar verder? Works like a charm!

Packing cubes

Geloof me, ik heb al op veel verschillende manieren ingepakt: netjes geplooid, alles uitgevouwen op elkaar in het midden van je koffer en dan naar binnen plooien zodat je weinig vouwen hebt, opgerold,…

Er is maar één perfecte manier om in te pakken: met packing cubes! Of je nu de Family packing cubes uit Ikea gebruikt, of je koopt een setje van Eagle Creek of een ander merk: ze zijn zo makkelijk! Je kan je spullen netjes bijeen houden en je koffer is perfect georganiseerd. Ik rol mijn kledij op en doe ze, soort bij soort, in een packing cube. De Ikea packing cubes passen ook perfect in mijn handbagagekoffertje. Ik doe er nog wel eens een aparte post over, over die packing cubes :-)

Mijn onmisbare reisitems

Sportschoenen

“Je bent er niet geweest als je er niet geslapen en gelopen hebt”. Deze quote van Cédric Van Branteghem weerspiegelt perfect waarom ik mijn loopschoenen altijd in mijn koffer prop. Al lopend leer je een stad/streek heel wat beter kennen. Je ontdekt plekken die niet-lopers minder snel zullen vinden. En als er van dat lopen niets in huis komt, zoals tijdens mijn citytrip naar Stockholm, dan komen die loopschoenen misschien nog van pas tijdens de lange stadswandelingen.

Pen en papier

Tuurlijk, je kan ook notities maken in je smartphone maar soms is old skool pen en papier net dat ietsje handiger. Ik heb dus altijd pen en papier bij. En veel meer kan ik daar eigenlijk niet over zeggen :)

Ik ben benieuwd welke spullen jij ab-so-luut mee wil nemen op reis. Wat zijn jouw onmisbare reisitems? Laat het me weten in de comments!

4 thoughts on “Mijn onmisbare reisitems

  1. Je neemt zo’n wereldstekker beter altijd mee. Ik was dit voorjaar in Bologna (Italië). Daar bleek de stekker (zo’n grote ronde kop) van mijn computer niet in het stopcontact te passen. Gelukkig konden ze me toen aan de receptie helpen.

    Packing cubes lijken me heel handig!

    • Goede tip! *steekt wereldstekker standaard in reiskoffertje* Het is me nog niet voorgevallen maar, zeker op blogtrip zou dat een ramp zijn :-) Ik heb soms ook een verdeelstekker mee. Is ook al handig gebleken. Veel hotels zijn erg zuinig op stopcontacten :-)

    • Haha, in mijn toiletzakje zit een flesje Nuxe olie :-) Voor ik dat product kende had ik ook altijd nivea bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *