Mijn mooiste foto’s van Antarctica

Héhé, een blogpost over de Zuidpool midden in de zomer… Moet kunnen, niet? Wist je trouwens dat de poolnacht daar duurt van 21 mei tot 23 juli? Twee maanden lang is de zon er niet te zien. In de wintermaanden is het net omgekeerd. Dan blijft het er twee maanden dag. Heel speciaal, bijna magisch om ergens begin december rond middernacht op het dek van het expeditieschip te gaan staan en de zon nog te zien. Duust hartjes als ik eraan terugdenk <3

Het moet ook heel speciaal zijn om eens te overwinteren (onze zomer dus) in Antarctica. Mocht ik zo’n aanbod krijgen, ik zou geen neen zeggen. Helaas is dit enkel voor een paar uitverkoren wetenschappers weggelegd. Ook psychisch en fysisch is het een zware beproeving. Kan je het je inbeelden… Weken in duisternis doorbrengen? Om van de koude nog te zwijgen. En toch… ergens trekt het me ook aan.

Maar ik zou vandaag 7 foto’s van Antarctica delen. Uit honderden foto’s mijn zeven mooiste foto’s van Antarctica selecteren. Een bijna onmogelijke opdracht, I can tell you!

Antarctica 2006 (23)

Antarctica 2006 (21)

Antarctica 2006 (18)

Antarctica 2006 (17)

Antarctica 2006 (8)

Antarctica 2006 (5)

Antarctica 2006 (2)

Ik kan amper geloven dat het ook alweer bijna negen jaar geleden is dat ik deze droomreis maakte. Ik. Wil. Terug!

2 thoughts on “Mijn mooiste foto’s van Antarctica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *