Costa Brava – mijn 7 favorieten

De laatste jaren was ik elk jaar minstens 1 keer in de Costa Brava. Deze regio in Catalonië veroverde een plaatsje in mijn hart. Hoog tijd om dus eens mijn zeven hoogtepunten uit de Costa Brava op een rijtje te zetten:

Burricleta

Met de fiets door de Costa Brava. Ben je niet zo sportief of zie je op tegen de Catalaanse heuveltjes? No problemo! Burricleta biedt begeleide fietstochten aan met de elektrische fiets. Onderweg passeer je enkele pittoreske historische stadjes.

In costa brava (59)

Meer info op deze blog.

Cala Joncols

Cala Joncols

Dit is een beetje mijn Spaanse thuis. Cala Joncols is een idyllische baai tussen Rosas en Cadaques. Er is een hotel en een Euro Divers-duikschool. En dat is het zowat. Heerlijke plek om tot rust te komen, te genieten van het lekkere eten én het prachtige onderwaterleven.

Cala Joncols

De mensen van Cala Joncols zijn als familie. Elke keer opnieuw keer ik terug met zo’n mooie herinneringen. Die avonden in de zon, met een flesje wijn staan in mijn geheugen gegrift. Als je naar Cala Joncols gaat, doe ze er dan zeker de groeten!

Islas Medas

Voor de kust van Estartit liggen de Medes eilanden. Eerlijk gezegd vond ik het duiken in Cala Joncols aangenamer en mooier. Maar ik ben een beetje bevooroordeeld, natuurlijk. De Medes eilanden krijgen een plaats in deze top 7 omdat dit de plek is waar ik ein-de-lijk een (levende) maanvis zag!

In costa brava (33)

Ooit wil ik er nog eens de wrakken beduiken die er in de buurt liggen. Door de verslechterde weersomstandigheden is dat de vorige keer helaas niet gelukt.

Barcelona

Tja, needless to say more zeker? Zeker nu je rechtstreeks vanuit Oostende (ook vanuit Deurne trouwens!) naar Barcelona kan vliegen stijgt Barcelona op mijn ‘dringend nog eens te bezoeken’-lijstje.

Bezoek de klassiekers als Sagrada Familia, Ramblas en het park Guell! En ga eens naar La Barceloneta, het plaatselijke hippe strand. En shoppen uiteraard, tot ’s avonds laat!

Natuur

De Costa Brava kan uitpakken met heel wat nationale parken. Prachtige, ruwe natuur met heel veel afwisseling. Heerlijk om een of meerdere dagen rond te trekken. Volg de Grote Routepaden of stippel zelf een route uit en laat je verrassen door de schoonheid van de regio.

Als ik in Cala Joncols ben, wandel ik graag even langs het Grote Routepad naar Cadaques. Dit is een stukje van een langer traject dat je langs heel de kust van de Costa Brava brengt. Een aanrader voor wie houdt van trekking!

Aioli

Iets wat ik thuis eigenlijk nooit eet en net daarom doet het me zo aan Spanje denken: authentieke aioli! Elk bezoekje aan Spanje breng ik een potje mee. Zo kan ik ook thuis nog wat Spaanse sfeer brengen. De laatste keer dat ik in Spanje was, vond ik chips met aioli-smaak. Mijn enthousiasme verdween snel want de chips vond ik niet te eten. Ik hou het dus op het originele product :-)

In costa brava (65)

La idioma

Ik hou van taal. Na een jaartje avondschool Spaans, een paar vakanties in Spaanstalige landen en een paar keer een langer verblijf in Cala Joncols trek ik mijn plan in het Spaans. Ik kan nog veel bijleren, zeker qua grammatica. Ooit doe ik daar nog wel eens een inspanning voor :-)

Spaans horen, brengt me meteen in vakantiestemming. Als ik uit meerdere bestemmingen moet kiezen, zal de Spaanstalige bestemming 9 op de 10 voorrang krijgen :-)

One thought on “Costa Brava – mijn 7 favorieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *