7 citytrips die me bijbleven

Elk jaar probeer ik één of meerdere citytrips in te plannen. Een citytrip is perfect om er enkele dagen tussenuit te knijpen, wat cultuur op te snuiven of wat aan window shopping te doen. Op zoek naar inspiratie voor je volgende citytrip? Ik deel vandaag een lijstje met memorabele citytrips.

De klassieker: Londen

London (15)

Ik was er al als kleuter en keerde de afgelopen jaren nog een paar keer terug for fun & business. Als kind was het mijn droom om de nieuwe Roger Simons te worden. Ik verzamelde heel wat informatie over deze hoofdstad en volgde de actualiteit en de media op de voet. Zoveel jaar later is de liefde wat bekoeld. Maar Londen is wat mij betreft dé citytripbestemming voor beginners: een paar musea, een wandeling langs de Thames en de Big Ben, shoppen bij Harrods en ’s avonds een musical.

Deze met het adembenemendste museum: Stockholm

Stockholm (43)

Absoluut een stad waar ik zou kunnen wonen: Stockholm! Ok, misschien zou ik de wintermaanden toch wat zuidelijker willen doorbrengen maar toen ik in maart voor het eerst in Stockholm was, veroverde de stad mijn hart in no time. De gezellige koffiebars, de hippe shops, design om bij weg te dromen,… En niet te vergeten het Vasa Museum! Als ik over mijn bezoek aan het Vasa Museum vertel kan ik mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken. Het is gewoon een toppertje, een must see! Het Vasamuseet is gebouwd rond een oud oorlogsschip dat 333 jaar op de bodem van de haven van Stockholm lag. Het museum poogt het schip zo goed mogelijk te conserveren. Volgend jaar ga ik terug naar Stockholm en een herhaalbezoek aan de Vasa staat zeker op het programma.

De spannendste: Buenos Aires

Buenos Aires (9)

In mijn eentje naar de andere kant van de wereld reizen: check! De droomreis begon met een citytrip in Buenos Aires. Heerlijke temperaturen, zuiderse sfeer én tangolessen, dat vat mijn verblijf in Buenos Aires zowat samen. Het zal één van de eerste keren geweest zijn dat ik alleen reisde. Vond ik toch spannend hoor! Maar ik genoot er ook wel van te kunnen doen en laten wat ik wou. En ik merkte snel dat je als je alleen reist je vaak andere mensen leert kennen. Zo volgde ik samen met nog enkele andere reizigers een tango-cursus. Ik kocht er zelfs tango-schoenen! Ja, Buenos Aires was de eerste bestemming waarvan ik wist: hier kom ik nog terug!

De wereldstad: New York

New York (4)

Een bestemming waar ik jaren van droomde: New York! De stad stond al zo lang op mijn bucket list. Soms moet je dingen niet gewoon op je bucket list plaatsen en er van blijven dromen maar het gewoon doen! Want dan kan je dromen van een volgend bezoekje :-) Ga je binnenkort naar New York? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina. Ik deel er mijn tips voor een citytrip naar New York.

Het buitenbeentje: Bakoe

Baku 2015 (5)

Als je een enquête zou houden onder de Belgen en de Nederlanders en hen zou vragen wie al in Azerbeidzjan was, durf ik te wedden dat je maar weinig mensen zou vinden die er al geweest zijn. Ik durf ook wedden dat dit aantal de komende jaar snel zal stijgen!

Ik was in juni in Bakoe voor de Europese Spelen en ontdekte er een stad met veel citytrip-potentieel. De Oude Stad gecombineerd met de moderne architectuur, de forse investeringen van de overheid om toeristen binnen te halen,… Als ze nu nog hun mensenrechtenprobleem in orde brengen, hebben ze alles in huis om hun plekje tussen de citytripbestemmingen te veroveren. Want die klassiekers, die heeft iedereen ondertussen toch al gedaan hé?

Op het citytripverlanglijstje: Athene

Stockholm stond heel lang bovenaan mijn citytripverlanglijstje. Samen met Athene. Ik ben op een moment in mijn leven gekomen dat ik meer dan ooit besef dat we ‘nu’ leven. Van iets dromen is leuk maar het is nog leuker als je die dromen ook laat uitkomen. Stockholm kan ik nu al afvinken. Athene komt dus gauw ook aan de beurt.

Dan moet je weten dat Athene en Griekenland eigenlijk al sinds mijn achttiende op dat lijstje prijken! Met de zesdejaars reisden we door Rome en Italië en ik droom er sindsdien al van om ook de Griekse klassiekers eens in real life te bewonderen.

De volgende bestemming: Kopenhagen

Het lijkt een traditie te worden: de laatste jaren was ik elk voorjaar (toevallig) in Scandinavië: ik mocht mee op duikexpeditie naar de Belgica in Noorwegen en pikte terwijl een citytrip Oslo mee, vorig jaar was ik voor het werk in Rovaniemi (Helsinki had ik al eens gedaan) en dit voorjaar bezocht ik ein-de-lijk Stockholm. Ik besloot het rijtje dan maar te vervolledigen en ga voorjaar 2016 dus naar Kopenhagen.

Heb je tips voor Kopenhagen? Laat maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *