Over tango en andere dingen die je absoluut moet doen in Buenos Aires

Wist je dat… je mijn nieuwe reisblog De Zeven Zeeën ook kan volgen via Bloglovin? Doen!

Tango! Het was absoluut de tango die me in Buenos Aires aantrok. En toen bleek dat mijn vluchtschema voor mijn grote expeditie naar Antarctica ook Buenos Aires vermeldde was de keuze snel gemaakt: ik zou er enkele dagen Buenos Aires aan koppelen!

Ik had me zo geconcentreerd op het tweede deel van deze reis, dat ik eigenlijk niks voorbereid had voor Buenos Aires. Ik had de musical Evita gezien maar daar bleef het bij.

Geen reisvoorbereiding betekent ook dat je je kan laten verrassen door de stad. Je kan zelf op ontdekking gaan. Niet leuker dan je laten verdwalen in de stad en dan wel zien waar je uitkomt. Buenos Aires voelde heel (Zuid-)Europees aan.

Het is ondertussen al bijna negen jaar geleden dat ik er was. De aanraders die ik hieronder neerschrijf hebben dus de tand des tijds van mijn geheugen doorstaan :)

Tango in Academia Nacional del Tango

Buenos Aires (22)

Buenos Aires ademt tango! En als je in de bakermat van deze zwoele, melancholische dans bent, dan moet je dat gewoon zelf ook een keertje doen! Boven het authentieke café Tortoni kan je in de nationale tango-academie elke avond initiaties volgen. Geen nood aan een danspartner. Die vind je daar ter plekke, zonder probleem. Desnoods danst de dansleraar zelf ook mee.

Ik had hier al wel eens een initiatie gevolgd maar dat was niets vergeleken met de dansles die ik daar kreeg. Het was zo inspirerend dat ik meteen na de les zelf tangoschoenen ging kopen! Ook dat is een hele belevenis in Buenos Aires: met een persoonlijke topservice, voetmassage inbegrepen!

Tango show

Zelf tango dansen is de max, een avondje naar een tango optreden kijken is minstens even leuk. Let op dat je niet naar een toeristenshow gaat kijken. Vraag de locals waar zij naar tango-optredens gaan kijken of hou affiches met ‘milonga’ in de gaten.

De toeristen-tango-spektakels zijn ook leuk om zien maar een authentieke tangovoorstelling is net dat ietsje, euhm, authentieker :-)

La Bocca

In de reisgids las ik dat je beter niet alleen naar La Bocca reist. Dit was mijn eerste grote solo-trip en ik volgde dit advies braaf. Ik boekte een groepsuitstap. Bleek ter plekke eigenlijk helemaal niet nodig. Ok, de gids wist enkele leuke anekdotes te vertellen maar ik had er absoluut geen onveilig gevoel.

Buenos Aires (7)

La Bocca staat bekend om de kleurrijke huisjes, vooral met golfplaten gemaakt. Op het balkon de drie bekendste Argentijnen: Eva (Evita) Peron, Maradona en San Martin. La Bocca is meer dan dit balkon! Op het lokale voetbalpleintje speelt misschien wel de volgende Maradona!

Recoleta

Het was vooral de begraafplaats van Recoleta die ik wou zien. Het is vooral een laatste rustplaats voor de rijkere Argentijnse klasse. Ik wou, net als duizenden anderen toeristen, vooral het graf van Eva Peron zien. Zonder reisgids, zonder voorbereiding is het een klein kunstje om het graf toch te lokaliseren. Je gaat gewoon telkens af op de grote groepen toeristen en al snel vind je het groepje dat net aan het graf van Eva Peron staat..

La Recoleta telt niet alleen de populaire begraafplaats maar is ook de wijk met de mooiste architecturale huizen. Af en toe ook naar boven, naar de gevels, kijken is dus de boodschap :)

Casa Rosada

Buenos Aires (4)

Wat ik me van la Casa Rosada vooral kan herinneren is dat het gebouw vroeger zijn rode kleur kreeg door het met bloed van runderen te schilderen.

Het plein voor Casa Rosada is elke donderdag het toneel van de optocht van de madres. Op de grond zie je witte hoofddoeken geschilderd. Ook dit staat hier symbool voor. Ja, daar word je toch even stil van. De geschiedenis is niet altijd even mooi…

Puerto Madero

Antwerpen heeft het hippe ’t Eilandje, Buenos Aires was hen voor met hun (nog hippere) Puerto Madero. De andere kant van de haven kreeg de afgelopen jaren een volledige make-over en is nu één van de duurste wijken van Buenos Aires. Voor moderne architectuur en m’as tu vu moet je dus in Puerto Madero zijn.

BA Design

Het was een welgekome stop: het terrasje van Buenos Aires Design. Gelukkig dat ik beperkt was in bagage of ik had me hier zeker laten gaan. Allemaal toffe design-spulletjes aan een hele gunstige prijs. Designliefhebbers laten dus best een beetje ruimte vrij in hun bagage ;-)

Goh, ik zou zo graag nog eens terug naar Buenos Aires gaan! En als dat even kan voor wat langer, deze keer :-)

Was jij al in Buenos Aires? Wat moet ik bij mijn volgende citytrip in Buenos Aires zeker doen? Ik lees het graag bij de comments!

2 thoughts on “Over tango en andere dingen die je absoluut moet doen in Buenos Aires

    • Bedankt voor de tip :-) Staat zeker nog op de planning! Is nog wat zoeken wat allemaal met dit nieuwe thema kan en waar ik aparte plugins voor moet installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *