7x gratis in Antwerpen

Een citytrip hoeft niet altijd stukken van mensen te kosten. In Antwerpen kan je, ook zonder je portemonnee uit te halen vanalles beleven. De Zeven Zeeën testte de leukste voor je uit en zet de beste hier even voor je op een rijtje.

Gratis in Antwerpen

Gratis parkeren

Het begint al bij je aankomst in de stad. Wie niet met de trein komt, is gedwongen op zoek te gaan naar een parkeerplaats. Deze parkeerplaatsen in ’t Stad zijn schaars.
Met een beetje geluk kan je je wagen kwijt op Het Zuid: zowel aan de Scheldekaaien als op de Gedempte Zuiderdokken. Stel je GPS in op Sint-Michielskaai voor een plekje op de kaaien of op Waalse Kaai voor een plekje op de Zuiderdokken.
Je zit dan wel een eind uit het centrum.

Gratis panorama

MAS

Rondom het MAS is een verticale wandelboulevard aangelegd. Dit is gratis toegankelijk. Wie de trappen (voor de minder sportieve onder ons: er zijn ook roltrappen) tot op het negende neemt, geniet van een 360° panorama over Antwerpen en het havengebied.

Open van dinsdag tot zondag, van 9u30 tot ’s avonds laat.

Gratis romantiek

Ga rond zonsondergang wandelen op de Scheldekaaien. Vooral de promenade tussen de Noorder- en de Zuiderterrassen is een aangenaam stuk. Het is niet hetzelfde als ‘de zon zien zakken in de zee’ maar ‘de zon zien zakken over de Schelde’ heeft ook wel iets.

Bocadero (3)

Gratis architecturale parel

Antwerpen Centraal is verkozen tot het meest romantische station van Europa. Het Amerikaanse Mashable plaatste het station van Antwerpen zelfs op de eerste plaats in hun lijstje van mooiste treinstations van de wereld!

Er is wel wat voor te zeggen: kijk rond en boven je terwijl je op je trein wacht! ’t Is gratis en verniet :-)

In het toeristisch infokantoor kan je trouwens een gratis stadsplan van Antwerpen halen. Kan je meteen de weg vragen naar de Grote Markt, de Stadsfeestzaal (zie foto) en andere architecturale pareltjes die je in Antwerpen (gratis) kan bezoeken.

Antwerpen (1)

Gratis naar Linkeroever

De Sint-Anna voetgangerstunnel is een belevenis op zich. De tunnel is bijna 600 meter lang en brengt je naar de andere kant. Let zeker ook op de authentieke houten roltrappen. Als je op Linkeroever bent, is het zeker de moeite om eens naar ’t Stad te kijken: van hier heb je een mooi zicht op de OLV Kathedraal.

Gratis musea

Het MAS is, net als 7 andere stadsmusea waaronder het Rubenshuis, elke laatste woensdag van de maand gratis te bezoeken. Het openluchtmuseum Middelheim is altijd gratis toegankelijk.

Gratis tijdens de Zomer van Antwerpen

Ok, de helft van de activiteiten zijn betalend maar de andere helft is dus gratis :-)
Alle activiteiten vind je hier.

Heb jij nog gratis tips voor Antwerpen? Laat het zeker in de comments weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *